Zonnepanelen, zijn deze nog interessant om op dak te plaatsen?

Verschillende huishoudens tonen hun interesse in zonnepanelen, wat ook niet zo vreemd is. Wist u trouwens dat u er redelijke wat geld aan kunt verdienen? In dit artikel uitleg over deze opties. Veel plezier!

zonnepanelen
De zon kan energie voor u opwekken.

Uiteraard dient u vanzelfsprekend zonnepanelen te hebben staan, dat is vanzelfsprekend. Daarnaast is er meer noodzakelijk om dit op te zetten. Naast de zonnepanelen op uw dak zijn er diverse andere zaken om rekening mee te houden, meer informatie in dit artikel. De stroom kan enkel bij sommige type meters worden terug geleverd (misschien wel bij die van u?), informeer bij uw energie leverancier naar de opties voor uw meter. Mogelijk kan de meter ook vervangen worden.

Kunt u terugleveren?

Uw leverancier moet eerst informatie krijgen van uw interesse in het leveren van stroom. Zonder dat de leverancier weet van uw interesse, kan er natuurlijk niet op in gegaan worden. Op het moment dat dit gedaan is zal men gaan kijken of het een mogelijkheid is. U kunt zo gaan besparen op uw stroom factuur, dat wil iedereen natuurlijk. Aan het einde van de periode zal duidelijk worden hoeveel stroom er bespaard is, daar draait het natuurlijk om. Wanneer u zelf stroom opwekt via zonnepanelen, dan kan dit meer zijn als uw huishouden nodig heeft, hierdoor zal uw energie rekening dalen. Meer zon wil natuurlijk zeggen meet stroom.

De laatste HR ketels worden ook wel condensatieketels genoemd, deze nieuwe ketels zijn besparend in het verbruik. Ze verbruiken dus minder dan oudere ketels, wat het interessant maakt. Het zou ook zo kunnen zijn dat u een HR ketel al in uw huis heeft zitten. Maar hoe werken condensatieketels eigenlijk?

calculator
Bereken hoeveel u gaat besparen.

Bij ketels wordt gas verstookt om zo hitte op te wekken. Dat is op zich logisch en weten de meeste mensen dan ook wel. Met de verstoking komt er hitte, stikstof, Co2 en waterdamp vrij. Bij oude CV ketels worden deze stoffen naar buiten gelaten door de schoorsteen. Het gaat dus verlopen in principe. Hierdoor is er ook een aanzienlijk stuk rendement dat verloren gaat en dat is nu zo zonde. Want dit kan namelijk ook worden gebruikt. Condensatieketels vangen de extra damp op, op het tijdstip dat de damp gaat condenseren zal er opnieuw warmte worden geproduceerd. Zo is er weer een extra warmtebron welke het verbruik kan drukken.

De verbranding van het aardgas wordt dus optimaal gemaakt en op die manier kan er meer hitte worden gemaakt met dezelfde hoeveelheid brandstof. Minder brandstof = minder kosten, dat is logisch. Dit alles kan door de inzet van de warmtewisselaar. Dit belangrijke onderdeel zet de waterdamp om in extra warmte. Dit water is dan dus voorverwarmd, en zo minder aardgas kost om het op de gewenste hitte te verkrijgen.