Zelf een verhuiswagen huren? Let op deze punten!

verhuisbusje hurenEen verhuiswagen huren, waar moet u allemaal op letten voordat u een verhuiswagen gaat huren? Het eerste wat gedaan zal worden is een inventarisatie maken van alle spullen die je wilt verhuizen. Dit is belangrijk om te weten zodat er ook gekeken kan worden naar de mogelijkheden bij vrienden of familie.

Wellicht heb je dit al gedaan en is het huren van een verhuiswagen echt nodig! Daarnaast is het nog de overweging om het fysieke werk zelf te doen of uit te besteden aan een verhuisbedrijf. Hierbij is een verhuiswagen een mooie tussen oplossing. Zelf kan je nog het werk doen alleen en je zal alleen kosten hebben van het huren van de verhuiswagen. Dit maakt het op een goedkope manier van verhuizen!

Verhuiswagen huren kosten

Wat zijn de kosten van het huren van een verhuiswagen? Afhankelijk van de inventarisatie kan er gekeken worden hoe groot de verhuiswagen moet zijn. Op het moment dat je een grote afstand moet overbruggen is het aan te raden om zo min mogelijk heen en weer te rijden. Is de afstand wat kleiner, dan is het niet erg als alle spullen niet in 1 keer in de wagen passen.

Desnoods moet je 3 of 4x heen en weer rijden. Voor een verhuisbus met een inhoud van 21 m3 is al beschikbaar voor 100 euro voor een dag, inclusief 100 km. Voor een kleinere verhuiscaddy met een inhoud van 3 kubieke meter betaal je rond de 25 euro. Dit zijn exclusief verhuizers. Voor verhuizers betaal je als snel 30 tot 50 euro per verhuizer per uur.

Welke verhuiswagen heb je nodig?

verhuisbedrijfWelke verhuiswagen je nodig heb is, zoals eerder gezegd, afhankelijk van de situatie. Een klein appartement met 1 a 2 kamers heeft al snel een laadvermogen van tussen de 10 en 20 kubieke meter. Op het moment dat de twee adressen 5 kilometer uit elkaar liggen, is het best mogelijk om binnen 1 dag met een verhuiscaddy, 4 tot 7 keer heen en weer te rijden. Op zo een moment kost het huren van een verhuiswagen je 25 euro en ben je klaar. Wilt u een verhuisbedrijf Amsterdam inschakelen? Neem dan contact op.

Ga je verhuizen vanuit hetzelfde appartement maar het nieuwe adres ligt 50 kilometer verder. Dan is het handig om een grotere verhuiswagen te nemen. Aangezien je waarschijnlijk de vrije kilometers voorbij gaat omdat je 7 x 50 kilometer of meer gaat rijden. Dan is het voordeliger om een grotere verhuiswagen te huren. Per dag is dit wellicht wat duurder. Enkel als je maar 1 of 2 x heen en weer hoeft te rijden, dan krijg je geen extra kosten van de kilometers.

Hetzelfde geldt voor een grotere woning/inventarisatie. Op het moment dat je een inventarisatie heeft van 50 kubieke meter. Dan is het niet aan te raden om met een caddie van 3 m3 20 keer heen en weer te gaan rijden. Verstandiger is dan om dit te beperken tot 5 keer heen en weer rijden bij een korte afstand. Natuurlijk voor de grotere afstand is aan te raden om een grotere verhuiswagen te nemen.

Heeft u een speciaal rijbewijs nodig?

Er zijn verschillende verhuiswagens tot en met 22 kubieke meter inhoud, waarvoor het rijbewijs B voldoende is. Hierbij is het maximum gewicht wel vastgesteld op 3500 kilo. Hier dient u rekening met te houden maar vaak kan er nog ruim 600 kilo geladen worden dus dat is alsnog een behoorlijke lading.

Twijfelt u over het rijbewijs wat nodig is voor een bepaald voertuig, aarzel dan niet en vraag dit na bij het verhuurbedrijf. Voor het vervoeren van een kleine verhuizing is het geen probleem om een verhuiswagen te huren met een rijbewijs b. Voor de uitzonderlijke gevallen is het niet mogelijk om een vrachtwagen te besturen. In sommige gevallen is het dan goedkoper om een professioneel verhuisbedrijf Rotterdam in te huren in plaats van het huren van een kleinere verhuiswagen.