Nieuwe woning? Dan staat er waarschijnlijk nog een oude CV ketel

Een nieuwe woning gekocht? Als het geen nieuwbouw is, dan is de kans groot dat er nog een oude CV ketel in de woning geïnstalleerd is. Als deze ketel het nog doet, dan lijkt er in principe niet veel aan de hand.

Jullie kunnen ervoor kiezen om de ketel gewoon te laten hangen. Zolang hij het blijft doet, is het natuurlijk prima. Aan de andere kant zou je ook kunnen overwegen om eens te gaan kijken naar een nieuw model. Nieuwere ketels zijn namelijk een stuk zuiniger en zo kan je dus geld gaan besparen op de energierekening. Iets wat natuurlijk geen gek idee is. Dit is over het algemeen de grootste uitgave van de vaste lasten.

Nieuwere ketels hoeven helemaal niet zo duur te zijn in de aanschaf. Rond de €1500 – €2000 is ongeveer de prijs. Meestal is dit dan inclusief de installatie en de afvoer van de oude ketel. De Remeha Calenta is bijvoorbeeld een goed en betrouwbaar model.

Jaren plezier van een nieuw model CV ketel

Maar ook een Vaillant ketel kan zeker een goede optie zijn. Natuurlijk is dit een uitgave, maar je bent er wel zeker van dat de ketel enkele jaren zal blijven functioneren. Als de ketel geplaatst wordt is het direct een goed moment om eens te informeren naar een onderhoudscontract bij het installatiebedrijf dat de ketel geleverd heeft.

De eerste jaren is onderhoud nog minder nodig, maar naarmate de ketel ouder wordt is er onderhoud zeker belangrijk. Dit kan de levensduur van de ketel aanzienlijk verbeteren. De kosten hiervoor zijn vaak jaarlijks of per maand. Meestal is dit contract bedoeld om enkel het onderhoud uit te voeren. Bepaalde reparaties zijn hier niet bij inbegrepen. Er zijn echter ook modellen waarbij dat wel het geval is. Zo heeft u zekerheid dat u nooit voor hoge kosten te staan komt. Informeer naar de mogelijkheden.

U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het onderhoud zelf in de hand te houden. We bedoelen daarmee niet dat u het onderhoud zelf gaat uitvoeren, maar dat u in de gaten houdt wanneer het tijd voor een onderhoudsbeurt is. U moet dit natuurlijk wel zelf in de gaten houden. Een onderhoudscontract is over het algemeen een stuk makkelijker.