Klaar met hoge energierekening? Isoleren!

Heeft u het ook gehad met de hoge energiekosten in Belgie? Heel logisch, want de kosten blijven maar stijgen. Veel mensen hebben dan ook interesse in het besparen op deze kosten. En waarom ook niet? Het is natuurlijk niet enkel goed voor uw portemonnee. Minder energie verbruiken heeft ook een positief effect op het milieu. Iets waar u misschien ook interesse in hebt.

Slim besparen door isolatie te laten plaatsen

Zo kan spouwmuurisolatie laten plaatsen een slimme zet zijn. Het kan uw energiekosten aanzienlijk verlagen. Veel woningen in België hebben een spouwmuur welke niet is geïsoleerd. Hier is dus veel winst te behalen. Afhankelijk van uw energieverbruik kan het enkele honderden euro’s per jaar opleveren. Met de stijgende energiekosten kan dit zelfs nog verder oplopen. Is het iets waar u interesse in hebt?

thermostaat

Warmte kan niet ontspannen

Door isolatie aan te brengen blijft warmte beter binnen de muren van uw woning. Die dure stookkosten in de winter kunnen zo dus lager worden. Er is namelijk minder energie nodig om het warm te laten worden in uw huis en deze warmte blijft beter binnen de muren. De kosten zullen hierdoor dus gaan dalen. Het heeft dus een zeer hoog rendement. De isolatie kan overigens gemakkelijk worden aangebracht. Dit kan vanaf de buitenmuur gedaan worden en zal ervoor zorgen dat er binnen een dag isolatie is aangebracht.

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

In uw buitenmuur worden enkele gaten geboord. Deze worden gekozen op een strategische plek en naderhand uiteraard weer dichtgemaakt. Er worden gaten gemaakt tussen de bakstenen in de buitenmuur. Deze gaten zijn noodzakelijk om het isolerende materiaal naar binnen te blazen / spuiten rechtstreeks de spouwmuur is. Het is overigens wel belangrijk om altijd een professioneel bedrijf in te schakelen dat zich hierin specialiseert. Niet iedere muur en spouw is namelijk geschikt voor deze vorm van isolatie. Laat u daarom altijd goed adviseren op dit gebied en vraag diverse offertes op. Zo kunt u een vergelijk maken tussen de tarieven van de verschillende bedrijven.