Het vervangen van de dakbedekking in uw nieuwe woning

Na jarenlang weer en wind ontstaan er mankementen aan een dak. U kunt natuurlijk een aantal keer repareren, of zelfs een nieuwe laag op het bestaande dak aanbrengen.

Maar uiteindelijk is het vervangen van het dak toch nodig. Alles hangt af van het soort dak, en de dakbedekking die u wilt. Voornamelijk platte daken geven nogal eens problemen. Hier vindt u een overzicht van de mogelijkheden.

Bitumen
bitumenBitumen heeft ongeveer 30 jaar levensduur, mits goed onderhouden. Het is een makkelijk schoon te maken materiaal. Voor veel platte daken adviseert dakwerken Wommelgem dit materiaal. U kunt kiezen tussen APP bitumen of SBS bitumen. Beiden hebben hun specifieke kenmerken en eigenschappen. Oud dakleer kan alleen blijven liggen als de laag niet te dik is, het geheel moet namelijk niet te zwaar worden. De rollen dakleer worden over het dak uitgespreid en op maat gesneden, daarna worden ze weer terug gerold. Dan komt de brander aan te pas. Om het dakleer goed te laten hechten worden de rollen met precisie uitgerold terwijl ze verhit worden met een brander.

Kunststof
Over het algemeen wordt PVC gebruikt. De levensduur van PVC is ongeveer 20 jaar. Het heeft als voordeel dat het leggen minder ingewikkeld is waardoor de kosten voor het leggen ook minder hoog zijn. PVC is ook zo goed als onderhoudsvrij en het is milieuvriendelijk. Het wordt net als bitumen op rollen uitgelegd, maar het wordt niet gebrand, Het hechten gebeurt door middel van een lijm dat verhit wordt met een hete lucht föhn. Bekijk ook dakwerken mortsel voor een goed advies op maat.

Rubber
Rubber heeft een gemiddeld levensduur van 40 jaar. Het heeft als voordelen dat het voor elk type dak geschikt is, bovendien is het wortelvast en bestendig tegen rot. Het is, net als kunststof, makkelijk te leggen en vrijwel onderhoudsvrij.